De politie in de Overijsselse plaats Ommen werd woensdagmiddag gebeld door een inwoner die beweerde dat er een olifant in zijn voortuin liep. De olifant bleek bij een circus te horen en loopt onder begeleiding elke dag een rondje.

Volgens de politie liet de melder direct weten dat hij geen grap maakte en dat er daadwerkelijk een olifant in zijn voortuin liep. Na aankomst bij de woning zag de politie dat de man gelijk had, want er lagen "grote bulten ontlasting op de oprit, die daadwerkelijk wel eens afkomstig van een olifant konden zijn". 

Inmiddels was de olifant volgens de "behoorlijk geschrokken" bewoners al vertrokken. Hij was opgehaald door de eigenaar. Het dier zou een bospad hebben bewandeld. Toen de agenten een stuk van het bospad hadden afgelegd, troffen ze de olifant inderdaad aan.

Tijdens de dagelijkse wandeling was de olifant op een "onbewaakt moment" een voortuin ingelopen en had van een perenboom gegeten, iets wat volgens de eigenaar normaal gesproken nooit gebeurt. 

De politie is samen met de eigenaar teruggegaan naar de tuin van de woning. "De eigenaar heeft de ontlasting op de oprit opgeruimd en de bewoners financieel gecompenseerd voor de geleden schade", aldus de politie op Facebook.

Het circus waar de olifant bij hoort, staat een paar dagen op een camping in Ommen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!