Een Litouwer onder invloed van alcohol is er in Zeeuws-Vlaanderen korte tijd vandoor gegaan met een politieauto. De 27-jarige man was vanaf de achterbank naar voren gekropen, nadat hij samen met een 33-jarige kompaan voor gevaarlijk rijgedrag gearresteerd was.

Agenten die het duo hadden aangehouden, merkten de actie van de Litouwer te laat op. Ze stonden op dat moment namelijk met getuigen te praten.

Die getuigen verklaarden dat de twee mannen asociaal en gevaarlijk over een vakantiepark in de buurt van de plaats Hoek hadden gereden. Vermoedelijk had niet de Litouwer, maar de andere man zonder vaste woon- of verblijfplaats achter het stuur gezeten. Ook hij had te veel gedronken.

Een medewerker van het vakantiepark zou klappen van een van de verdachten hebben gekregen. Daar is aangifte van gedaan.

Hond vindt beschonken bestuurder in weiland

Met de gestolen politiewagen en zijn landgenoot op de achterbank reed de man weg richting Terneuzen. Na een klein stukje rijden, zette hij de politieauto stil. De Litouwer rende vervolgens een weiland in, de andere man bleef in de auto zitten. Met hulp van een hond vond de politie de gevluchte verdachte op het erf van een boerderij.

Tijdens het korte ritje bleek de man de linkerbanden van de politieauto kapot te hebben gereden.