Het Nieuw-Zeelandse ministerie van Transport heeft de woorden op het verkeersbord dat waarschuwt voor werkzaamheden aan elektriciteitskabels aangepast. Het woord linemen is vervangen door linecrew. Dat is gebeurd na een brief van de zevenjarige Zoe Carew.

Het meisje schreef de brief, omdat ze vindt dat vrouwen dit werk ook kunnen doen, schrijven Nieuw-Zeelandse media dinsdag. Ze stelde daarom voor het woord te vervangen door lineworkers.

"Ik vind het verkeerd en oneerlijk", schrijft ze in haar brief. "Ik wil zelf geen lineworker worden, omdat ik leukere dingen wil doen, maar andere meisjes willen dit misschien wel worden."

Zoe kreeg een brief terug van Fergus Gammie, een medewerker van het ministerie. "Bedankt voor je brief, we zijn erg blij met je suggestie. We veranderen het echter in linecrew, omdat het anders niet op het bord past." Gammie nodigde Carew ook uit om met het nieuwe bord op de foto te gaan.

De moeder van het meisje liet op Twitter weten enorm trots te zijn. "We zijn trots op Zoe, omdat ze dit voor elkaar heeft gekregen."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!