Een Belgische elektronicaketen moet duizenden Belgen hun aankoopbedrag voor hun nieuwe televisie vergoeden. De keten had als marketingstunt beloofd dat als de 'Rode Duivels' meer dan vijftien goals zouden scoren zij hun geld terugkregen.

Zaterdag versloeg België in de wedstrijd om de derde plaats op het WK Engeland met 2-0. Door de twee doelpunten, die zijn gemaakt door Thomas Meunier en Eden Hazard, kwam het totaal op zestien te staan.

Het bedrijf reageerde op Twitter dat zij zich aan hun belofte zouden houden. Volgens het bedrijf hebben enkele duizenden Belgen een tv gekocht van minimaal 55 inch. Zij krijgen hun geld terug.

Volgens Belgische media kost de stunt het bedrijf ongeveer 1 miljoen euro, maar het elektronicaconcern zegt zich verzekerd te hebben om het financiële risico te beperken. Bovendien wordt het geld uitgekeerd in tegoedbonnen.

Sinds de jaren tachtig zijn er twee landen geweest die op een WK meer dan vijftien keer scoorden. Duitsland lukte dat in 2014 (achttien goals) en 2010 (zestien goals). Brazilië scoorde in 2002 ook achttien goals.