Een vliegtuig dat ooit in het bezit is geweest van Elvis Presley is opnieuw te koop aangeboden via een veilingssite. De artiest heeft het vliegtuig mogelijk zelf ook bestuurd.

Een jaar geleden ging het toestel onder de hamer voor ruim 400.000 euro. De toenmalige koper biedt de rode Lockheed Jetstar uit 1962 nu zelf aan.

De privéjet was eigendom van Elvis en zijn vader. Het vliegtuig heeft rode fluwelen stoelen, goudkleurige accenten, een rood tapijt en een authentieke inrichting waar nooit aan is gesleuteld.

Het vliegtuig was 36 jaar lang in handen van een eigenaar. Die heeft het toestel altijd op een landingsbaan in Roswell in de Amerikaanse staat New Mexico geparkeerd. De jet is daar een toeristische attractie geworden.

Geïnteresseerden kunnen tot 27 juli bij veilingsite Iron Planet een bod uitbrengen op het voormalige vliegtuig van 'The King'.

Wie het toestel koopt, moet er wel rekening mee houden dat het vliegtuig verbouwd moet worden. Er zit geen motor meer in en de cockpit heeft een make-over nodig.