Dankzij twee tienermeisjes heeft de politie in het afgelopen jaar bijna zeventig zakkenrollers kunnen oppakken in het centrum van Rotterdam. Het duo probeert de dieven te herkennen, de dader te volgen en beeldmateriaal te maken.

Dit meldt de politie vrijdag. Volgens de meisjes, die later agent willen worden, zijn de kleren van de meeste zakkenrollers al een paar jaar uit de mode.

Bovendien "steken ze een winkelstraat meerdere keren over en kijken ze vaak achterom". Hun slachtoffers zijn vaak ouderen, of jonge meisjes die met hun telefoon bezig zijn. Zodra ze iemand op het oog hebben, waarschuwen ze beveiligers van een winkel. Die houden de verdachten tegen en schakelen de politie in.

De tienermeisjes werken ook samen met een politieagent die de foto's en video's van mogelijke zakkenrollers in de briefing van de agenten toont. "Onze droom is om bij de politie te werken en zelf een zakkenrollersteam op te richten."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!