Het fietspad van enkele meters in Haaksbergen bestaat niet langer. De Overijsselse gemeente heeft het kortste fietspad van Nederland opgeheven, nadat er commotie over was ontstaan.

"Formeel klopte het wel, maar het zorgde voor verwarring", zegt een woordvoerder van de gemeente maandag tegen RTV Oost. Volgens de lokale zender was het fietspad te vinden bij het bedrijvenpark Stepelo, in het noorden van Haaksbergen.

Met verkeersborden werd zowel het begin als het einde van het korte fietspad gemarkeerd. Dit moest voorkomen dat automobilisten van de weg gebruik zouden maken. "Maar omdat het zo'n kort stukje is en de fietsroute nog niet verder doorloopt, hebben we besloten om deze borden voorlopig weg te halen", verklaart de woordvoerder.

De twee borden zijn vorige week vóór het weekeinde door de gemeente verwijderd. Ze hebben er in totaal een kleine week gestaan.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!