Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Tv-predikant VS vraagt volgelingen 54 miljoen dollar voor vierde privévliegtuig

De Amerikaanse televisiepredikant Jesse Duplantis heeft zijn volgelingen opgeroepen 54 miljoen dollar (46 miljoen euro) te doneren, zodat hij een vierde privévliegtuig kan kopen. 
Door NU.nl

Als Jezus uit de hemel zou neerdalen en terug zou keren op aarde, zou hij tegenwoordig echt niet meer op de rug van een ezeltje rijden, vertelde Duplantis zijn volgelingen, meldt The Washington Post. "Hij zou in een vliegtuig zitten om het evangelie over de hele wereld te prediken."

De tv-predikant heeft zijn oog laten vallen op een Falcon 7X, een toestel dat de geluidsbarrière bijna kan doorbreken, is voorzien van een draadloos 'entertainmentcentrum' en kan worden uitgerust met een douchecabine.

Volgens Duplantis is het toestel nodig omdat het door een grotere brandstofcapaciteit minder tussenstops hoeft te maken dan zijn andere drie privéjets. Die werden ook allemaal aangeschaft met donaties van zijn volgelingen.

Duplantis preekt het 'welvaartsgospel', dat stelt dat God gelovigen beloont met aardse rijkdommen. Geld doneren aan de predikanten van die kerkstroming wordt gezien als een investering. Collega's van Duplantis vragen hun gemeenten ook regelmatig om privévliegtuigen.


Lees meer over:

Opmerkelijk

Aanbevolen artikelen