De 22-jarige Mamoudou Gassama is in Parijs tot held uitgeroepen nadat hij een gebouw had beklommen om een vierjarig kind te redden. De Franse president Emmanuel Macron heeft na een gesprek met Gassama hem de Franse nationaliteit aangeboden.

Het gesprek vond maandagochtend plaats. Gassama werd bekend nadat een video van zijn reddingsactie 'viral' ging op sociale media. De man klauterde van balkon naar balkon om een jongetje te redden dat aan een balkonrand bungelde.

De krant Le Parisien bericht dat Gassama langsliep toen hij een groep toeschouwers bij het gebouw zag staan. Daarop kwam hij in actie. In minder dan een minuut klom de man naar boven om het kind in veiligheid te brengen.

Man redt kind dat aan balkonrand hangt in Parijs
34
Man redt kind dat aan balkonrand hangt in Parijs

Moedige daad

De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, feliciteerde de man met zijn ''moedige daad''. Ze zei Gassama ook te hebben gebeld om hem persoonlijk te bedanken. De van oorsprong Malinese man vertelde pas enkele maanden in Frankrijk te zijn en in het land te willen blijven.

''De stad Parijs wil hem uiteraard graag helpen bij zijn pogingen zich te vestigen in Frankrijk'', aldus de burgemeester.

Hidalgo noemt Gassama volgens de BBC ook wel "Spiderman of the 18th", refererend naar de superheld en het 18e arrondissement, waarin de reddingsactie plaatsvond. "Zijn heroïsche daad is een voorbeeld voor alle inwoners van Parijs."