Een dertigjarige man uit de Amerikaanse staat New York moet zijn ouderlijk huis verlaten. Dat heeft een rechter dinsdagmiddag (plaatselijke tijd) besloten in een zaak die was aangespannen door de ouders van de man.

Volgens Michael Rotondo is hij er niet op voorbereid om op zichzelf te gaan wonen. Hij heeft de afgelopen acht jaar in het huis van zijn ouders geleefd en "is nooit gevraagd bij te dragen aan de onkosten van het huishouden, te helpen met huishoudelijke werkzaamheden of onderhoud", aldus de rechtbankpapieren die hij indiende, meldt CNN.

Rotondo vindt dat hij gewend was aan die 'samenlevingsovereenkomst' en minstens zes maanden de tijd moeten krijgen om te vertrekken.

Zijn ouders stelden hem sinds februari vijf keer schriftelijk op de hoogte van hun besluit en spoorden hem aan om binnen twee weken een baan en een appartement te zoeken. Ze boden aan hem daarbij te helpen, ook financieel. Toen Rotondo geen aanstalten leek te maken, sleepten ze hem voor de rechter.

Die schaarde zich achter de ouders van de dertigjarige en oordeelde dat hij genoeg tijd heeft gekregen om te verhuizen. Het uitzettingsverzoek tegen Rotondo werd toegekend. De man heeft aangekondigd tegen de uitspraak in beroep te zullen gaan.