De 93-jarige Ben Bender uit de Amerikaanse staat Ohio heeft na 65 jaar lang golfen zijn eerste hole-in-one geslagen. Het was meteen ook de laatste ronde van de Amerikaan, die met "pensioen" is gegaan vanwege een ontstoken heup. 

"Het was alsof God wist dat het mijn laatste ronde zou zijn", zegt Bender tegen een lokale krant. De hobbygolfer was naar eigen zeggen "onder de indruk" toen hij de bal na één slag in de hole zag verdwijnen.

De 93-jarige man begon met golfen toen hij 28 jaar oud was. Zijn eerste ronde speelde hij met collega's, waarna hij geïnteresseerd raakte in de sport. Op een bepaald punt in zijn leven stond hij maar liefst zes dagen in de week op de golfbaan. Tot een hole-in-one was de golfer echter nooit gekomen.

De manager van de golfbaan vertelt aan de krant dat ook de laatste ronde van Bender "niet zo goed ging". De 93-jarige golfer had eerder zelfs zeven slagen nodig om de golfbal in de hole te krijgen. 

Bender stelt het jammer te vinden dat hij nu "met pensioen" gaat, maar hij zegt ook dat hij het spel niet eeuwig kan blijven spelen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!