Een man is aangeklaagd in de Verenigde Staten, omdat hij het adres van het mondiale hoofdkantoor van postdienst UPS heeft gewijzigd naar dat van zijn eigen appartement.

De 24-jarige Dushaun Henderson-Spruce ontving duizenden stukken post bij zijn tweekamerappartement in Chicago. Hij wordt aangeklaagd voor diefstal en fraude en zit vast tot hij voor de rechter moet verschijnen.

Henderson ontving onder meer creditcards die waren bedoeld voor de directie van UPS, aldus de Chicago Tribune.

De man, die in 2012 korte tijd werkte als postsorteerder bij UPS, kon met een handgeschreven formulier simpelweg de aanpassing maken. Hij veranderde het adres van de stad Atlanta naar zijn appartement in Chicago.

Op het formulier van één pagina hoefde Henderson zich niet te identificeren. Wel had de man eerst zijn initialen als handtekening geplaatst, maar volgens de krant waren deze doorgekrast en vervangen door de letters UPS.

Creditcards

Pas drie maanden nadat de wijziging was doorgevoerd, werd dit ontdekt door een beveiligingsmedewerker van het postbedrijf.

Verder bleek dat er tientallen creditcards waren aangevraagd op de nieuwe locatie. De kaarten stonden op naam van verschillende directiemedewerkers van UPS. Uiteindelijk zijn slechts vijf kaarten ook daadwerkelijk bezorgd.

Op de dag nadat de fout bekend was geworden, hebben de autoriteiten medewerkers van het staatspostbedrijf USPS in Chicago geïnterviewd. Volgens de dienst werden er maanden "bergen" aan post op de locatie bezorgd. USPS moest zelfs een speciaal krat gebruiken, omdat bezorgers niet alles in de brievenbus kwijt konden.

Cheques

In de dagen daarna zijn circa drieduizend poststukken teruggehaald uit het appartement in Chicago, waaronder ook enkele cheques die verzilverd waren voor zo'n 58.000 dollar, omgerekend zo'n kleine 50.000 euro.

In een reactie aan de krant liet Henderson weten dat hij de post van het hoofdkantoor inderdaad ontving, maar dat het niet zijn schuld zou zijn. Hij zou slachtoffer zijn geworden van identiteitsfraude.