Een hond die in Duitsland zijn eigenaars doodbeet wordt naar aanleiding van een petitie mogelijk niet geëxecuteerd. De initiatiefnemers menen dat de terriër nooit door de eigenaar in huis genomen had mogen worden.

De hond werd dinsdag gevonden door de plaatselijke brandweer in een flat in Hannover. Daar vonden zij tevens de lichamen van een 52-jarige vrouw en haar 27-jarige zoon. Uit de autopsie bleek dat zij om het leven waren gekomen na een aanval van de hond.

Het bestuur van de stad bepaalde daarop dat men de hond moest laten inslapen, maar komt daar op terug nadat al 250.000 mensen een petitie hebben ondertekend om de viervoeter te redden. Deze week neemt het bestuur een definitieve beslissing over het lot van de terriër.

Nader onderzoek wees uit dat de hond nooit als huisdier had mogen fungeren voor de vrouw, die sinds een bijlaanval door haar ex-man in 2005 in een rolstoel zat en de hond als waakdier in huis nam. Zowel zij als haar zoon werden meerdere malen aangeraden de hond te laten africhten.

Klachten

De autoriteiten wordt door de initiatiefnemers van de petitie nalatigheid verweten, ook omdat er niets werd gedaan met de klachten van buurtbewoners over de agressieve hond.

"Een eerder onderzoek had, als het was uitgevoerd, geconcludeerd moeten hebben dat deze hond weggenomen had moeten worden bij de eigenaar", aldus een woordvoerder van het stadsbestuur.

Het plaatselijke asiel heeft naar eigen zeggen al "enkele honderden reacties" gekregen van mensen die de hond in huis willen nemen.