Een Indiase trein met meer dan duizend passagiers heeft ruim tien kilometer gereden zonder bestuurder. Het voertuig met 22 coupés kwam tot stilstand doordat er rotsblokken op de rails waren geplaatst.

De trein was zondag per ongeluk losgekoppeld van de locomotief en begon bergafwaarts achteruit te rijden, meldt The Guardian.

Wonderwel raakte er niemand van de ruim duizend passagiers gewond toen het voertuig tegen de rotsen tot stilstand kwam. Het incident vond plaats in de deelstaat Odisha, in het oosten van India.

Het loskoppelen van de twee treindelen kwam door een menselijke fout. Zeven spoorwegmedewerkers zijn geschorst omdat zij niet de verplichte veiligheidsmaatregelen in acht hadden genomen.

Bloedbad

Het ministerie van transport, dat spreekt van een "afgrijselijk voorval", heeft een onderzoek ingesteld. Wachtende reizigers op de stations die de spooktrein passeerde, maakten direct filmpjes die veelvuldig op sociale media circuleren.

Er gebeuren vaak ongelukken in het openbaar vervoer in India; elke dag reizen meer dan 22 miljoen passagiers met de trein. In een overheidsrapportage uit 2012 wordt gesproken over zo’n 15.000 treindoden per jaar; het ministerie gebruikte toen de kwalificatie 'bloedbad' om de ernst van de situatie te onderstrepen.