Na een zoektocht op Facebook is de eigenaar van een fotocamera gevonden die zij twee jaar geleden had verloren op zee. De camera is aangespoeld op een strand in Taiwan. 

De camera werd gevonden door een groep scholieren en hun leraar op een strand in Taiwan. Dankzij de waterdichte behuizing werkt de camera nog goed en konden ze de foto's bekijken in de klas. 

De laatste foto's waren genomen in september 2015, vertelt de leraar op Facebook. Hij deelde een aantal foto's op de sociale media site en ging op zoek naar de eigenaar. 

De Facebookpost werd bijna dertienduizend keer gedeeld en uiteindelijk bereikte het bericht de Japanse student Tsubaki-kun. Ze heeft besloten de camera op te halen en zal afreizen naar Taiwan. "Ik kijk ontzettend uit naar onze ontmoeting, wat een geweldig nieuws en bedankt allemaal", aldus de leraar. 

Reis

De Japanse student was op vakantie in Okinawa, een Japans eiland in de Oost-Chinese Zee. "Ik was aan het duiken en verloor de camera toen ik een vriend moest helpen die in de problemen kwam", vertelt ze aan BBC

Het Japanse eiland ligt zo'n 250 kilometer ten oosten van Taiwan.