Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Verkeersstichting wil dat Beverwijk afziet van Marco Bakkerstraat

De Vereniging Verkeersslachtoffers wil dat de gemeente Beverwijk afziet van het vernoemen van een straat naar operazanger Marco Bakker. De stichting vindt dat Beverwijk hiermee de nabestaanden schoffeert van de vrouw die Bakker in 1997 heeft doodgereden.
Door NU.nl/BuzzE

Dat heeft een woordvoerder van de vereniging maandag aan NU.nl laten weten. 

Op 31 oktober 1997 veroorzaakte Bakker op het parkeerdek van de Amsterdam Arena een dodelijk ongeluk, waarbij een 38-jarige vrouw om het leven kwam. Hij had te veel drank op en reed te hard.

Bakker werd hier in juni 1998 voor veroordeeld. Een woordvoerder van de vereniging noemt het vernoemen van de straat een schoffering van de nabestaanden.

Nabestaanden

De Vereniging Verkeersslachtoffers noemt het "meer dan ongepast dat Marco Bakker met een straat wordt vereerd. Dit is een trap na voor de nabestaanden, niet alleen van deze mevrouw maar van alle verkeersslachtoffers in het algemeen."

De organisatie heeft burgemeester Martijn Smit maandag in een brandbrief gevraagd af te zien van zijn voornemen. De burgervader lanceerde het plan vrijdagavond, toen Bakker met een concert in Beverwijk zijn tachtigste verjaardag vierde. 

Nabestaanden

De nabestaanden van de vrouw laten maandag aan RTL Nieuws weten dat zij het niet erg vinden als er een Marco Bakkerstraat komt. De vereniging zou geen contact met de familie van de vrouw hebben opgenomen.

Omdat de nabestaanden van de vrouw geen bezwaar maken tegen de vernoeming van Marco Bakker, ziet de gemeente geen reden om af te zien van het plan, laat burgemeester Smit in een reactie weten.

De Marco Bakkerstraat moet in een nieuwe wijk komen waar de straten zijn vernoemd naar bekende Beverwijkse artiesten. Naast de Marco Bakkerstraat zijn er bijvoorbeeld de Annie Palmenlaan en de Rita Hovinkstraat.

Aanbevolen artikelen