Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Oudste flessenpost in Wereld

Australisch echtpaar vindt 's werelds oudste flessenpost in jeneverfles

Een echtpaar uit het Australische Perth heeft tijdens een strandwandeling aan de westkust van het land de oudst bekende flessenpost gevonden. Het 132 jaar oude bericht zat in een fles van de Schiedamse jeneverstoker Daniel Visser & Zonen.
Door ANP

De fles bevatte een formulier waarop stond dat hij op 12 juni 1886 op 950 kilometer van de Australische westkust in zee is gegooid vanaf het Duitse zeilschip Paula, dat onderweg was van Cardiff naar Makassar (Indonesië).

Tussen 1864 en 1933 hebben Duitse kapiteins duizenden flessen overboord gegooid als onderdeel van een onderzoek naar zeestromen, zeggen onderzoekers van het Western Australian Museum, dat de vondst bekendmaakte.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Vinders van de flessen werd gevraagd om contact op te nemen met een Duits consulaat of het maritiem observatorium in Hamburg.

Duitse wetenschappers hebben de authenticiteit van het bericht vastgesteld door het handschrift en de gegevens te vergelijken met het scheepslogboek van de Paula. De voorheen oudste flessenpost is 108 jaar oud.


Lees meer over:
Australië

Aanbevolen artikelen