De Belgische Luc Mahieux was korte tijd de rijkste mens ter wereld. Zijn bank maakte per ongeluk 2.000 miljard euro op zijn rekening over.

Mahieux zag het geld op zijn rekening staan nadat hij het limiet van zijn creditcard had gewijzigd, schrijft Het Nieuwsblad. "Ik dacht dat veel van mijn problemen zouden worden opgelost. Plots was ik de rijkste mens ter wereld." De Belg nam vervolgens contact op met zijn bank over het bijgestorte bedrag.

Het miljardenbedrag werd gestort nadat Mahieux eerst een mogelijk frauduleuze betaling van een website liet stopzetten. "Toen ik merkte dat er plots maandelijks 34,90 euro van mijn rekening ging door die website, wilde ik dat kunnen stopzetten." Daarna kwam de bijboeking. Zowel de af- als bijschrijvingen waren afkomstig van hetzelfde bedrijf.

Omdat de Belg bang was voor fraude heeft hij zijn pas laten blokkeren, waardoor hij niet meer bij de bankrekening met daarop de 2.000 miljard euro kan. 

Facebook

Nadat de Belg het verhaal deelde op Facebook kreeg hij uit onbekende hoeken meerdere vriendschapsverzoeken. "Sommigen vertelden dat ze zouden willen dat ik hen help."

De man zegt zelfs op straat te zijn herkend. Hij werd door mensen aangesproken als 'miljardair'.