Opnieuw is een gedetineerde ontsnapt uit een gevangenis in Berlijn. Ditmaal zette de gestrafte het bewakend personeel op het verkeerde been door van kleding, toiletpapier, doeken en een muts een pop te maken zodat het leek of hij in bed lag. 

Het is de tiende gedetineerde in zes weken die uit een inrichting is Berlijn weet te ontsnappen.

Bij de laatste ontsnapping legde de man de zelfgemaakte pop in zijn bed tijdens een luchtuur. De bewakers telden hem daarna gewoon mee tijdens hun ronde omdat het leek alsof hij was teruggekeerd in de cel.

De 24-jarige Libiër had vervolgens de tijd om op onbekende wijze de gevangenis te verlaten. Onderzocht wordt of hij met een vrachtwagen meereed.

Waarschijnlijk was hij woensdag al ontsnapt, maar zijn absentie werd donderdag ontdekt. Hij zat onder andere vier jaar uit voor afpersing en had tot september 2022 vast moeten zitten.

In december ontsnapten vier gevangenen uit een gevangenis in Berlijn via een gat in een muur. Een paar dagen later ontsnapten weer twee gedetineerden, maar een van de twee kreeg kennelijk spijt en meldde zich weer bij de gevangenis.