Twee inbrekers, een man en vrouw uit Duitsland, hebben dinsdagmiddag bij een inbraak in een woning aan de Heideweg in Bergen op Zoom hun hond achtergelaten. De bewoners troffen het dier tot hun verbazing bij thuiskomst aan. 

De hond, het ras is niet bekend bij de politie, liep vrij rond in de woning. Het dier is in goede conditie, meldt de politie woensdag aan NU.nl. 

Na de ontdekking van de hond kwamen de bewoners tot de conclusie dat er via de achterzijde van het pand was ingebroken. Gelijktijdig zagen ze een onbekende man op de oprit. Ze probeerden hem nog aan te houden, maar de man wist te vluchten. 

De politie is met een politiehond ter plaatse gekomen om de verdachte op te sporen en aan te houden. Ook een vrouw, die bij de man leek te horen, is gearresteerd. Het gaat om een 22-jarige man en een 21-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Duitsland. Ze hebben een bekentenis afgelegd. 

Opvang 

In hun voertuig zijn spullen aangetroffen die uit de woning zijn weggehaald. Deze zijn in beslag genomen, evenals het voertuig. 

Ook de hond van de verdachten is in beslag genomen, het dier wordt tijdelijk opgevangen. Afhankelijk van hoe snel de man en de vrouw op vrije voeten komen, worden ze herenigd met het dier.