Een Amerikaanse vrouw heeft tijdens een eerste date met een advocaat flink wat schade aangericht aan zijn kunstcollectie, bestaande uit onder meer twee schilderijen van Andy Warhol. Volgens de man gaat het om zo'n 300.000 dollar (circa 260.000 euro). 

Dit meldt AP. Autoriteiten in de stad Dallas arresteerden de 29-jarige vrouw zaterdag.  

De man verklaart dat de vrouw tijdens hun afspraak zo veel alcohol had gedronken, dat hij een taxi voor haar moest regelen toen ze bij hem thuis aankwamen. Maar de vrouw weigerde naar huis te gaan toen haar chauffeur arriveerde. 

Ze besloot zich in de woning van de advocaat te verstoppen. Toen hij haar eenmaal had gevonden, regelde hij opnieuw een taxi. De vrouw zou op dat moment agressief zijn geworden.

Rode wijn

Volgens de autoriteiten haalde de vrouw meerdere schilderijen van de muur. Op een aantal van die doeken goot ze vervolgens rode wijn. Ook zou ze twee beelden met elk een waarde van 20.000 dollar (17.000 euro) hebben omgegooid. 

De twee schilderijen van de wereldberoemde popartkunstenaar Andy Warhol die beschadigd raakten, hebben een geschatte waarde van zo'n 500.000 dollar (419.000 euro) per stuk.

De vrouw is op borgtocht vrijgelaten.