Een vrouw uit de Utrechtse plaats Woerden draagt al bijna een jaar lang dezelfde jurk. Ze wil zo bewustwording creëren voor duurzaamheid op het gebied van kleding. 

De Woerdense Lidia van Bodegraven vertelt aan RTV Utrecht dat haar actie gebaseerd is op twee elementen van de kledingindustrie die haar niet bevallen. "De grondstoffen voor kleding worden vaak met gifstoffen vermengd. En mensen die de kleren produceren werken twaalf uur per dag en krijgen er vaak geen eerlijk loon voor."

Volgens Van Bodegraven is de jurk die ze het afgelopen jaar elke dag droeg, redelijk milieuvriendelijk gemaakt. Ze is haar actie begonnen, omdat ze vindt dat nog te weinig mensen zich bewust zijn van de invloed die de kledingindustrie heeft op het milieu. "Er is wel aandacht voor vlees en welke invloed dat heeft op het milieu, maar kleding loopt daarin wat achter."

Hoewel de vrouw dezelfde jurk zo vaak mogelijk aan heeft gehad in het afgelopen jaar, heeft ze wel twee modellen, omdat het kledingstuk af en toe gewassen moet worden. 

Rond de jaarwisseling zit het jaar er op voor Van Bodegraven. "Na middernacht gaat de jurk uit en doe ik een dansje."