De politie in Frankrijk is op zoek naar een dakloze die vorige week vrijdag op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs driehonderdduizend euro heeft gestolen uit een opslagplaats van een geldtransportbedrijf. Van de man ontbreekt ieder spoor.

De dakloze leunde vrijdag tijdens het doorzoeken van vuilniszakken op het vliegveld tegen een deur van geldtransportbedrijf Loornis, die tot zijn verrassing open ging, meldt de Franse krant Le Parisien

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man de opslagplaats binnensluipt, waar grote hoeveelheden contant geld worden bewaard. Een paar minuten later komt de man met twee tassen vol met geld weer naar buiten. 

Het alarm heeft niet kunnen voorkomen dat de dakloze, die volgens de autoriteiten regelmatig op de luchthaven bivakkeerde, rustig zijn gang kon gaan.

Kerstcadeau

De fortuinlijke zwerver liet behalve zijn oude koffer niets achter en lijkt met de noorderzon vertrokken. Het is nog onduidelijk waarom de deur van de opslagplaats niet goed dicht zat. Het verantwoordelijke bedrijf wilde tegenover Le Parisien niet reageren. 

"De man heeft geprofiteerd van een toevallig samenloop van omstandigheden, en zichzelf op die manier een geweldig kerstcadeau gegeven", zegt een bron betrokken bij het onderzoek naar de zaak tegen de Franse krant.