De Spaanse politie heeft vijf mannen aangehouden nadat ze een overval hadden gepleegd op een bank in de Spaanse stad Cartagena. De mannen konden de overval met gemak plegen, omdat ze gebruik maakten van hondenpoep in de bank als afleidingsmanouevre. 

Bij binnenkomst legden de mannen een hondendrol bij de ingang van de bank. Het feit dat er hondenpoep lag bij de entree van het pand leidde tot veel commotie onder bezoekers, medewerkers en ook de manager van de bank. 

Omdat vrijwel alle aanwezigen in de bank bezig waren met de aanwezige hondenpoep konden de drie mannen, die overigens niet opvallend gekleed waren, hun gang gaan in het pand, melden Spaanse media op basis van de Spaanse politie. 

De drie mannen zouden eerder vergelijkbare overvallen hebben gepleegd in andere Spaanse steden. De politie was daarom op de hoogte van hun werkwijze en kon op tijd ingrijpen door de vluchtweg van de bende te blokkeren. De drie mannen afkomstig uit Colombia, Mexico en Cuba, zijn vervolgens aangehouden. 

Bij de overval in Cartagena hebben zij verschillende spullen buit gemaakt. Onduidelijk is wat de drie mannen precies hebben meegenomen uit het bankfiliaal. Alle gestolen goederen van alle overvallen bij elkaar, zouden een waarde van enkele tienduizenden euro's vertegenwoordigen.