In de Amerikaanse staat Oklahoma loopt een rechtszaak tegen een 44-jarige vrouw wegens fraude en incest. De vrouw was namelijk in het verleden getrouwd met haar zoon én dochter.

De moeder had haar dochter begin 2016 ervan overtuigd om te gaan trouwen en dat zoiets volkomen legaal is. Een half jaar later werden beide vrouwen gearresteerd en aangeklaagd vanwege een incestueuze relatie toen de dochter het huwelijk ongedaan wilde maken.

De inmiddels 26-jarige dochter bekende deze week schuldig te zijn. De zaak tegen de moeder, die ook nog twee zonen heeft, loopt nog.

Voogdij

De vrouw verloor al vroeg de voogdij over haar kinderen, maar had sinds een paar jaar weer contact met haar enige dochter. De moeder dacht dat trouwen niet verboden zou zijn omdat haar naam niet meer op de papieren van haar dochter stond. Ook had ze haar eigen achternaam veranderd.

Uit rechtbankdocumenten blijkt dat de moeder in 2008 al een keer getrouwd was met haar destijds 18-jarige zoon. In 2010 liet de zoon het huwelijk ontbinden met incest als reden.

De rechter verwijt de 44-jarige Amerikaan het "afdwingen van fraude" bij haar dochter. Vanwege de incestueuze huwelijken moet de moeder in januari weer voorkomen.