Een geplande bevoorrading van het internationale ruimtestation ISS is een dag vertraagd doordat zaterdag op het moment van de lancering plots een verdwaald vliegtuigje in de buurt van het lanceerplatform werd waargenomen.

Het incident vond plaats op het lanceerplatform op Wallops Island, een klein eiland van de kust van Virginia, waar zaterdagochtend (plaatselijke tijd) een Antares-raket met een lading van 7.400 kilo naar het ISS zou vertrekken.

De lancering werd op het laatste moment afgebroken. Het aftellen was al begonnen, toen minder dan twee minuten voor vertrek plots een onbekend klein vliegtuig in het luchtruim werd gesignaleerd. Dat was voor ruimtevaartbedrijf Orbital ATK reden de operatie onmiddelijk af te blazen. 

Het ruimtevaartbedrijf meldt op Twitter dat het kleine vliegtuig op ongeveer 150 meter hoogte vloog, op zo'n 10 kilometer van het lanceerplatform. 

Voedsel

De Cygnus-capsule die door de raket wordt gedragen bevat voedsel voor de bewoners van het ISS, dat sinds 2000 permanent wordt bewoond. Orbital ATK maakte bekend dat de raket zondagochtend lokale tijd alsnog richting het ruimtestation zal vertrekken.