Een Australische man heeft een rechtszaak verloren tegen zijn collega's die de jackpot in de Powerball-loterij hadden gewonnen, en loopt daardoor bijna twee miljoen euro mis. 

Brendan King legde als leidinggevende in een fabriek samen met zijn collega's iedere maand ongeveer veertig euro neer om loten voor de Powerball-loterij te kopen. In mei 2016 wonnen veertien medewerkers de jackpot van 26 miljoen euro, maar juist voor die ronde had King geen geld ingelegd.

Dat kwam omdat het ging om een 'extra' ronde, en de organisator van de poule was hem toevallig niet tegengekomen op het werk. King meende echter dat hij was buitengesloten door zijn collega's, en dat hij als vaste medewerker van de fabriek recht had op een vijftiende deel van de prijs, zo'n 1,8 miljoen euro. Hij stapte naar de rechter om zijn deel van de prijs op te eisen.

Die rechter stelde King maandag in het ongelijk. De onfortuinlijke man moet naast zijn eigen advocaat bovendien de juridische kosten van zijn collega's betalen, ongeveer honderdvijftigduizend euro.