De Argentijnse voetballegende Diego Maradona heeft donderdag een door de hoofdsponsor van PSV georganiseerde 'meet and greet' met fans al na enkele minuten verlaten.

Maradona zou om 13.00 uur aanwezig zijn in Mierlo voor een ontmoeting met honderd prijswinnaars, maar de huidige trainer van Dibba Al Fujairah uit de Verenigde Arabische Emiraten kwam ruim een uur te laat.

De 56-jarige Maradona ging vervolgens met een aantal mensen op de foto, maar vertrok na een paar minuten al weer. Volgens Omroep Brabant was de wereldkampioen van 1986 boos dat de fans niet met vijf tegelijk maar één voor één op de foto met hem zouden gaan.

De meeste mensen bleven nog lang wachten op Maradona, maar de Argentijn kwam niet meer terug. Volgens zijn management had de voormalig vedette fysieke problemen.

Aansprakelijk

Het is zeker niet de eerste keer dat Maradona een afspraak niet nakomt. Zo zou 'Pluisje' eind vorig jaar naar Limburg en België komen voor onder meer een herhaling van de WK-wedstrijd tussen België en Argentinië in 1986, maar hij kwam niet.

Mede daarom had organisator energiedirect.nl in de algemene voorwaarden van de actie van donderdag al opgenomen dat het niet aansprakelijk zou zijn voor het "niet komen opdagen van Maradona".

De hoofdsponsor van PSV gaf de fans wel een shirt van de Eindhovense club cadeau.

Maradona is al enkele weken in Nederland voor een trainingskamp met zijn club Dibba Al Fujairah.