Een Canadese agent heeft een winkeldief die hij moest arresteren een cadeau gegeven. De dief mocht de kleding die hij wilde stelen houden, zodat hij naar een sollicitatie kon.

De 18-jarige dief werd betrapt toen hij in een Wallmart in Toronto een overhemd, stropdas en sokken probeerde te stelen. Tegen de opgetrommelde agent vertelde de dief dat hij de kledingstukken nodig had voor een sollicitatie. De agent besloot daarop de man vrijuit te laten gaan en de kleding voor hem te betalen.

"Deze jongeman heeft problemen in zijn leven gekend en wilde nu graag zijn leven op de rails krijgen door een baan te krijgen", zegt agent Niran Jeyanesan tegen CP24. "Hij heeft geen inkomsten en wilde graag die baan krijgen."

De agent zag het als mogelijkheid om iets goed voor de man te doen. "De kern van onze werkzaamheden is om mensen te helpen. Veel agenten doen dat dagelijks en krijgen daar geen erkenning voor", aldus Jeyanesan.

De leidinggevende van de agent kan de actie waarderen. "De man arresteren had niemand goed gedaan. Alle problemen zijn opgelost door de reactie van de agent", zegt de politieman. "Dat sluit aan met ons streven om positieve rolmodellen te zijn."