Piloten van een Amerikaanse Boeing hebben tijdens een testvlucht boven de Verenigde Staten in achttien uur een route volgens de beeltenis van het vliegtuig gevlogen. Op de vluchtradar is zo een schets te zien van de Boeing.

De 787-800 Dreamliner testte tijdens de vlucht een nieuwe motor. Daarvoor was achttien uur nodig. Om de tijd te doden kozen de vluchtleiders voor een ongebruikelijke vliegroute.

De Boeing steeg op in Seattle aan de westkust en zette koers naar de staat Michigan in het noorden van het land. Vanaf daar kon het tekenen beginnen en volgde het vliegtuig een koers richting het zuiden.

Ondanks enkele stormen onderweg was de creatie enkele uren later voltooid. Op de schets is te zien dat de uiteinden van de vleugels reiken van de noordgrens met Canada tot de zuidgrens met Mexico.

De neus wijst naar de regio Puget Sound, wat de thuishaven is van Boeing. Tijdens de vlucht deed het vliegtuig het luchtruim van 22 staten aan, zo schrijft The Washington Post.

Het is niet de eerste keer dat een Boeing een alternatieve testroute heeft gevold. Eerder dit jaar schetste een nieuwe Boeing 737 MAX tijdens een vlucht van 5.500 kilometer de letters MAX.