Iraanse dubbelganger van Messi zorgt voor chaos

Reza Parastesh, een Iraniër die erg veel op de Argentijnse voetballer Lionel Messi lijkt, heeft afgelopen weekend voor veel opwinding gezorgd in de stad Hamadan.

Er wilden zoveel Iraniërs met de 25-jarige 'Iraanse Messi' op de foto, dat er een verkeerschaos onstond en de politie besloot in te grijpen. Agenten namen Parastesh mee naar het bureau vanwege openbare ordeverstoring en het veroorzaken van verkeersproblemen, meldt AFP.

Gelijkenis

De dubbelganger vergaarde afgelopen week bekendheid toen zijn vader hem overhaalde om te poseren met een Barcelona-shirt. Dat leverde zoveel reacties op, dat Parastesh er alles aan ging doen om de gelijkenis zo treffend mogelijk te maken. Hij nam hetzelfde kapsel als de Argentijn en liet zijn baard groeien.

De gelijkenis met Messi bleek zelfs zo groot dat de Britse versie van Eurosport de foto van de Iraniër per ongeluk plaatste bij een bericht over de voetballer.

Parastesh gaat geregeld de straat op om met mensen op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Afgelopen weekend liep dat dus een beetje uit de hand.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie