De Duitse rechter heeft woensdag twee vrouwelijke horror-clowns veroordeeld wegens het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel. 

Het jonge duo uit Beieren klopte en belde met nog een derde vriendin op een nacht in september aan bij verscheidene huizen in de regio Würzburg.

Een vrouw die de deur opende kreeg de schrik van haar leven. In haar voortuin sprongen twee gillende clowns rond met angstaanjagende maskers, een derde filmde het optreden. Sindsdien lijdt het slachtoffer aan slaapstoornissen, paniekaanvallen en prikkelbaarheid.

De rechter zag de lol van de nachtelijke clowns-act niet in en achtte de meiden van destijds 18 en 20 jaar schuldig aan een serieus vergrijp. Ze moeten enkele honderden euro's smartengeld betalen. De oudste gaat bovendien een week de cel in wegens eerdere veroordelingen. De jongste kreeg een taakstraf van 80 uur. De nummer drie wacht nog een apart proces.

Gevolgen

De officier van justitie sprak al van een zwaarwegende zaak met ernstige gevolgen. De rechter was dat met haar eens. Hij kon zich zelfs voorstellen dat iemand zich letterlijk doodschrikt.

"Het is zeer wel mogelijk dat mensen op leeftijd een hartinfarct krijgen na heel erg te zijn geschrokken. Dat is geen grap meer." Over de daders zei hij nog: "Ze zijn weliswaar meerderjarig, maar volwassen worden moeten ze nog leren".

Ophef in tal van landen door 'horrorclowns'
Ophef in tal van landen door 'horrorclowns'