Een dagboek dat een jonge John F. Kennedy bijhield toen hij als journalist Europa bezocht, is woensdag op een veiling verkocht voor meer dan 700.000 dollar.

Dat meldt Fox News.

Kennedy maakte aantekeningen toen hij na de Tweede Wereldoorlog een reis maakte langs een aantal Europese landen. In het notitieboek deelde de toen 28-jarige Kennedy zijn gedachten over onder meer Adolf Hitler en de tekortkomingen van de Verenigde Naties.

Het 61 pagina’s tellende dagboek wisselde in een veilinghuis in Boston van eigenaar voor 718.750 dollar, een veel hoger bedrag dan van tevoren was ingeschat. De veiling had de opbrengst geschat op een derde van die prijs.

Parafernalia

De nieuwe eigenaar van het boekje is Joseph Alsop, een bekende verzamelaar van JFK-parafernalia. Alsop, nu 71, begon met het aanleggen van zijn collectie toen hij als tiener in 1960 Kennedy ontmoette. De politicus gaf het boekje met aantekeningen eind jaren vijftig aan een assistent in zijn campagneteam.

De geliefde Democratische politicus werd in 1961 de 35e president van de VS. Op 22 november 1963 werd hij tijdens een bezoek aan Dallas doodgeschoten.