Dinsdag 24 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Muzikanten vinden roes uitslapende jongen op provinciale weg

Twee muzikanten troffen in de nacht van zaterdag op zondag tijdens de thuisrit na een optreden in de buurt van Markelo en Goor een beschonken jongeman aan, die midden op de weg lag te slapen naast zijn fiets.
Door NU.nl

Volgens Ron Gerritsen, een van de leden van de band X-Static, lag de jongen "midden op de rijbaan", zei hij tegen RTV Oost. "En ook nog vlak achter een bocht. Als er een auto of bus had gereden, had die de jongen zomaar eens over het hoofd kunnen zien."

De twee bandleden stopten hun auto en controleerden of de jongen geen slachtoffer was van een eerdere aanrijding. "Maar direct nadat we de jongen aan hadden getikt, deed hij zijn ogen los en krabbelde hij overeind", aldus Gerritsen. 

Uiteindelijk besloten de bandleden dat de jongeman helder genoeg leek om zelf naar huis te fietsen. Gerritsen: "Hij wilde ook niet echt zeggen wie hij was of waar hij vandaan kwam. We hebben hem nog wel een tijdje gevolgd met de bus toen hij zijn weg vervolgde."

'Kacheltjelam'

Gerritsen had een foto van de jongen genomen en besloot die op Facebook te plaatsen om andere jongeren te waarschuwen. "Veel Goorse jongeren die in Markelo gaan stappen, moeten soms in hun eentje naar huis."

"Ja, we zijn allemaal wel (meer dan) eens kacheltjelam van de bult af komen denderen, maar wil je dit alsjeblieft NOOIT meer in je eentje doen?" schreef hij in het bijgaande bericht. "Ik wil er niet eens aan denken hoe het een volgende keer zou kunnen gaan."

Aanbevolen artikelen