Bijna het hele Amerikaanse dorp Tiller in de Amerikaanse staat Oregon staat te koop voor 3,85 miljoen dollar (bijna 3,56 miljoen euro). De totale grondoppervlakte van de plaats is circa één vierkante kilometer.

Een geïnteresseerde koper zou zich inmiddels ook gemeld hebben, maar de verkopende partij heeft nog geen definitief besluit genomen.

Bij de aanschaf van het dorp krijgt de nieuwe eigenaar ook direct de enige winkel en tankstation van de plaats in handen. Ook wordt de grond onder het postkantoor verkocht. Tevens zullen onbebouwde stukken van het dorp van eigenaar wisselen. De stoepen en openbare brandkranen vallen ook onder de verkoop.

De enige basisschool van het dorp, Tiller Elementary School, is los te koop voor zo'n 350.000 dollar (327.000 euro). De school bestaat uit zes klaslokalen.

Industrie

Tiller wist rond 1900 te groeien vanwege de goedlopende houtindustrie. Rond 1940 stonden er drie werkende houtfabrieken in het dorp. Ruim veertig jaar later zakte dat echter in vanwege toenemende milieuregels. De fabrieken werden gesloten en families verhuisden naar andere plekken in het land.

Sindsdien kwamen vrijwel alle gebouwen in het dorp in handen van een oudere inwoner die enkele jaren terug overleed. De familie van de man heeft nu besloten het dorp te verkopen.

Locatie Tiller

Locatie Tiller