Een Londense bioscoop heeft een grap uitgehaald met bezoekers van de voorstelling Moonlight. In plaats van de winnaar van de Oscar voor beste film te tonen verscheen een stukje uit La La Land op het doek. De musicalfilm werd zondag bij de awardshow in eerste instantie uitgeroepen tot beste film.

De London Rio bioscoop toonde dinsdag twintig seconden uit de teaser van de musicalfilm van Damien Chazelle, die zondag overigens wel met een aantal andere Oscars ervandoor ging. Onder anderen Emma Stone won de prijs voor beste actrice en Chazelle die voor beste regisseur.

"Het was niet de hele film, maar slechts een paar seconden", legt de manager van het theater uit bij Time Out. "Daarna hebben we La La Land uitgezet en gedaan alsof we een grote fout maakten."

De bezoekers van de uitverkochte voorstelling hadden direct door dat het om een verwijzing naar de Oscars ging en konden de grap waarderen.

Envelop

Toen zondag aan het einde van de show de prijs voor beste film werd bekendgemaakt, verwisselden de accountants per ongeluk de envelop met daarin de winnaar. Hierdoor kondigden uitreikers Warren Beatty en Faye Dunaway de verkeerde winnaar aan. De hele cast van La La Land had zich al op het podium verzameld, toen producent Jordan Horrowitz de fout rechtzette en de Oscar overhandigde aan de makers van Moonlight

Woensdagavond werd bekend dat de twee accountants die verantwoordelijk waren voor het geven van de juiste envelop, volgend jaar niet terugkeren. Dat zei The Academy-voorzitter Cheryl Boone Isaacs bij de BBC.

Verwarring bij Oscars: La La Land foutief uitgeroepen tot beste film
Verwarring bij Oscars: La La Land foutief uitgeroepen tot beste film