In Vancouver wordt dinsdag een nieuw hotel van de keten Trump International Hotel geopend. Maar door de uitspraken van de Amerikaanse president Trump is het nieuwe hotel bij voorbaat al niet geliefd in de Canadese stad.

De burgemeester van de stad, Gregor Robertson, heeft al aangegeven de grote opening van het nieuwe gebouw niet bij te zullen wonen, meldt AP.  Vancouver is een stad waar veel immigranten wonen, maar liefts 48 procent van de inwoners is niet in Canada geboren.

Robertson heeft bij de ontwikkelaars aangedrongen om de naam Trump te laten vallen. "Trumps naam en merk behoeven geen plaats in de skyline van Vancouver, net zoals zijn onredelijke ideeën geen plaats in de wereld zouden moeten hebben", aldus de burgemeester.

Het uitsluiten van de naam Trump blijkt echter niet mogelijk te zijn. Als de ontwikkelaars niet meer verder willen met het bedrijf, dat geleid wordt door Trumps kinderen, plegen ze contractbreuk. Tijdens de opening van het gebouw is een groot protest gepland.

Het 69 verdiepingen tellende gebouw is ontworpen door een vooraanstaande Canadese architect en is één van de beeldbepalende gebouwen in de skyline van Vancouver.