Carnavalsvereniging De Lolmakers in Leende heeft besloten niet deel te nemen aan carnavalsoptochten dit jaar. De praalwagen kan niet worden afgebouwd omdat de werkplaats op het terrein van het donderdag ontdekte drugslab staat.

De politie staat niet toe dat er verder gebouwd wordt aan de wagen in de loods op het terrein. De carnavalsvereniging heeft daarom besloten af te zien van deelname aan optochten dit jaar.

Zaterdag zou De Lolmakers meedoen aan de carnavalsoptocht in Maarheeze. "Wegens de huidige omstandigheden hebben we met pijn in ons hart moeten besluiten dat het geen haalbare kaart is. Helaas geen optocht voor ons dit jaar", leest het op de Facebookpagina van de vereniging.

"Het is een enorme teleurstelling", zegt bouwer Bas Bunthof van De Lolmakers tegen NU.nl. "We zijn vijf maanden elke avond en weekend aan het bouwen. We liepen een beetje uit schema en dan gebeurt dit."

Financiën

Het overslaan van de optochten noemt de vereniging ook een financiële strop. "Alles is al betaald. Alle kosten zijn gemaakt om de weg op te kunnen, maar dat kan nu niet."

De vereniging bouwt al vijf jaar lang op het terrein aan de Hoogeindseweg en kent de eigenaren goed. "Ze waren bereid om destijds een loods af te staan aan ons. We hebben goed contact met de eigenaar maar dit is niet hoe we het willen hebben."

De vereniging is al jarenlang een vaste deelnemer van de carnavalsoptochten in Maarheeze en Leende. Vorig jaar won de praalwagen van De Lolmakers verschillende prijzen. In Budel schreef de vereniging zelfs geschiedenis door als eerste Leendse carnavalsvereniging de Budelse optocht te winnen.

Drugslaboratorium

Donderdag werd een drugslaboratorium ontdekt in het Brabantse Leende. Het zou gaan om een van de grootste ooit in Nederland.

Drie gezinsleden die bij het boerenbedrijf wonen werden donderdag aangehouden. De vader, moeder en hun zoon zitten nog vast.