Italiaans restaurant geeft korting voor beleefde kinderen

Een restauranteigenaar in de Italiaanse stad Padua was het zat dat luidruchtige kinderen de lunches van zijn klanten verstoorden en voerde een speciale korting in voor gezinnen met rustige, beleefde kinderen.

Eigenaar Antionio Ferrari kreeg het idee naar eigen zeggen toen hij een groep van elf personen te eten kreeg in zijn wijnbar. De vijf kinderen in die groep "zaten heel netjes en rustig" aan tafel, zei Ferrari tegen The Guardian.

Hij gaf de groep 5 procent korting op hun rekening en deed dat voortaan ook bij andere groepen met welgemanierde kinderen. 

Volgens Ferrari weet ongeveer een derde van de ouders niet hoe ze hun nageslacht tijdens de lunch moeten behandelen, waardoor de kinderen wild door het restaurant rennen en andere eters lastigvallen. 

Fooi

Lange familielunches op zondagen zijn nog steeds een gewaardeerde traditie in Italië. Als kinderen zich tijdens de soms drie uur durende maaltijden luidruchtig gedragen, beschouwen veel ouders dat als normaal gedrag, aldus Ferrari.

De eerste groep die de korting kreeg was overigens zo gecharmeerd door het initiatief, dat ze een fooi van 30 euro achterlieten.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie