Speelgoedfabrikant VS maakt 'eerste transgenderpop ooit'

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Tonner Doll Company gaat naar eigen zeggen als eerste transgenderpoppen verkopen.

De poppen, die ongeveer 45 centimeter groot zijn, maken hun debuut op de New York Toy Fair die vanaf 18 februari in New York wordt gehouden, meldt AP.

Ze zijn gebaseerd op de Amerikaanse transgenderrealityster Jazz Jennings. Deze 16-jarige heeft haar eigen show I Am Jazz op televisiezender TLC.

De poppen moeten in juli in de winkels liggen. De maker laat weten eerst een klein aantal van de poppen te maken. Ze worden verkocht in 25 tot 50 winkels om te kijken hoe populair ze zijn. Daarna wil de fabrikant er mogelijk meer van maken voor een breder publiek.

Acht jaar

Volgens een woordvoerder van de speelgoedfabrikant heeft de pop net als Barbie en de meeste andere poppen geen zichtbare geslachtsorganen. De pop is volgens de maker geschikt voor kinderen van acht jaar en ouder.

Tonner Doll Comany maakte eerder al poppen van bekende filmpersonages zoals Harry Potter en Spider-Man. De pop van Jennings is ontworpen door Robbert Tonner, de oprichter van het bedrijf.

Caitlyn Jenner

In 2015 leek ook een pop van een andere bekende transgender gemaakt te zijn. Op internet doken beelden op van een pop die was gebaseerd op Caitlyn Jenner, maar die pop is uiteindelijk nooit op grote schaal in winkels verschenen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie