Een Australische man wist door een yogapositie aan te nemen urenlang te overleven in een waterput. De 45-jarige Daniel Miller was met zijn graafmachine in het water beland toen een dam het begaf.

Het ongeluk vond plaats op zijn eigen terrein. Miller kon zelf niet uit het water komen, omdat een deel van de machine op zijn rug terecht was gekomen. Hij stak alleen nog met zijn voorhoofd en neus boven het water uit, meldt de The Daily Telegraph.

Een buurman die Miller hoorde schreeuwen schakelde de hulpdiensten in. Brandweerlieden wisten Miller uiteindelijk te bevrijden.

Australische man overleeft urenlang in waterput
Australische man overleeft urenlang in waterput

"Ik ben geen yogi, maar je zou wel kunnen zeggen dat yoga mijn leven heeft gered. Dát en de wil om te overleven", zei Miller na afloop. Reddingwerkers zeggen dat hij voor zeker twee uur vast zat. Volgens de vrouw van Miller duurde de beproeving zelfs vijf uur.

Een politieman stelt dat Miller extreem veel geluk heeft gehad en een brandweerman vond het knap dat hij zo lang in dezelfde positie kon blijven zitten.

Miller werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht waar hij werd behandeld voor onderkoelingsverschijnselen en rugklachten.