De auto van een Canadese pizzabezorger die in de stad St. John's, in het oosten van Canada, werd gestolen, is een dag later met een volle tank teruggezet op vrijwel precies dezelfde plek.

Bezorger Josh Cook werd er tijdens een sneeuwstorm op uitgestuurd om pizza's rond te brengen.

Cook liet zijn motor draaien terwijl hij een pizza wegbracht, omdat deze anders door de kou zou afslaan.  Vervolgens hoorde Cook het geluid van een wegrijdende auto. Hij rende naar buiten en zag zijn auto de straat uitrijden, meldt CBC News.

Met nog een pizza in zijn bezorgtas rende Cook naar een ziekenhuis in de buurt, waar hij de politie belde. "Ze waren nogal verbaasd", zegt Cook. "Ze hadden niet verwacht dat een auto tijdens een sneeuwstorm gestolen zou worden". 

Als schrale troost kochten medewerkers van het ziekenhuis de pizza die Cook bij zich had en gaven hem een flinke fooi van 15 Canadese dollar (ongeveer 10,50 euro).

Loterijbiljet

Een dag later belde een vriend van Cook dat zijn auto op bijna dezelfde plek was achtergelaten. De knipperlichten stonden aan, er was geen sleutel en de dief of dieven hadden een gebruikt loterijbiljet achtergelaten en een kleine sneeuwschep.

Ook bleek de benzinetank van de auto helemaal vol te zitten. "Dat vind ik nog wel het vreemdst", zegt Cook. Wie steelt er nou een auto en laat hem vervolgens achter met meer bezine erin dan toen hij hem stal?" 

Verplaatsen

Hoewel Cook aanvankelijk blij was, bleek hij uiteindelijk weinig meer te hebben aan zijn auto. Toen hij de auto wilde verplaatsen merkte hij dat de wielophanging, de versnellingsbak en de uitlaat zwaar waren beschadigd. 

Hij hoopt aan de hand van het loterijbiljet meer over de dief of dieven te weten te komen.