Japanse toerist op surfplank na zestien uur gered bij Australische kust

Een Japanse toerist die in Zuidoost-Australië bij de stad Wollongong ging surfen is na zestien uur van zijn surfplank gered nadat hij door sterke stroming zo'n 6 kilometer van de kust af was gedreven.

De 37-jarige Japanner zei tegen de politie dat hij donderdag rond 17.00 uur in de problemen kwam toen hij ging surfen, meldt ABC News.

Door de stroming en de hoge golven kon de man niet meer aan land komen. Omdat niemand hem als vermist had opgegeven, was de kustwacht geen zoekactie begonnen.

De Japanner werd de volgende dag bij toeval door een passerend schip ontdekt. Het 300 meter lange vrachtschip MSC Damla zag de man zitten op zijn felgele gehuurde surfplank en kon hem met een reddingsboei aan boord krijgen.

Positief

De man werd uiteindelijk vervoerd naar een ziekenhuis in Wollongong. Volgens een arts verkeerde de man in 'verrassend goede gezondheid' en was hij zeer positief.

De lokale strandwachtafdeling van de Australische staat New South Wales, waar Wollongong onderdeel van uitmaakt,  zegt dat het verhaal van de Japanner aantoont hoe belangrijk het is om goed rekening te houden met de lokale weersomstandigheden en zeestromingen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie