Goederentrein ontspoort door geldautomaat

In een vermoedelijke poging geld uit een geldautomaat te krijgen, hebben criminelen het apparaat op het spoor in het Duitse Dinslaken gelegd. 

Een goederentrein ramde donderdagochtend het gevaarte en liep uit de rails, maakt de Duitse politie bekend. De machinist en twee treinbegeleiders bleven ongedeerd.

De geldautomaat, die in het stationsgebouw van zijn verankering was getrokken, werd gekraakt door de klap waarna de euro's in het rond vlogen. De politie was snel ter plaatse en verzamelde de biljetten. Volgens een woordvoerder hebben de onbekende daders niets buitgemaakt.

De goederentrein vervoerde onder meer gas en brandbare vloeistof, maar er zijn door de ontsporing geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De schade aan zowel de trein als de spoorweg waren wel aanzienlijk. De Duitse Spoorwegen (DB) lieten weten dat de rails over een lengte van 200 meter moeten worden vervangen en ongeveer 1700 nieuwe bielsen neergelegd. Ook het perron moet gedeeltelijk worden vernieuwd. De herstelwerkzaamheden duren tot maandagmorgen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie