Een opvallende begrafenis van een lokale politicus in Taiwan bestaande uit onder meer jeeps met daarop vijftig paaldanseressen, heeft voor een verkeersopstopping gezorgd.

De begrafenis, dinsdag, van de lokale politicus Tung Hsiang die vorige maand overleed was volgens familie een eerbetoon aan zijn leven. "We wilden hem eren. Hij hield wel van een lolletje", zei de familie tegen lokale media.

De begrafenisstoet bestond uit kleurrijke jeeps van waaruit luide muziek de straten van de zuidelijke stad Chiayi vulde.

De BBC weet te melden dat er veel aandacht is voor de opvallende begrafenis op het Chinese internet. Beelden van de schaars geklede vrouwen dansend om de palen die op het dak van de jeeps zijn gemonteerd circuleren op het internet.

Paaldanseressen dansen op auto's op begrafenis Taiwanese ambtenaar
Paaldanseressen dansen op auto's op begrafenis Taiwanese ambtenaar

Dweilorkesten

Paaldanseressen waren niet de enige opvallende deelnemers aan de parade. Trommelaars en dweilorkesten zorgden voor nog meer muzikale inbreng. Toneelspelers beeldden goden uit en gigantische poppen liepen mee met de processie. 

Volgens zijn broer was deze opvallende begrafenis de wens van de politicus zelf. "Hij vertelde twee dagen voor zijn dood dat hij gedroomd had over zijn begrafenis en dat hij dit zo wilde." 

Raadslid Tung was een bekend persoon in de stad en had jarenlange politieke ervaring. Hij overleed op 76-jarige leeftijd aan een onbekende ziekte.