Vrijdag 27 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Busbedrijf betreurt smartphonegebruik chauffeur tijdens openingsrit

Busbedrijf Munckhof heeft excuses gemaakt voor een buschauffeur die tijdens een openingsrit door de Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht aan het filmen was met zijn smartphone.
Door NU.nl/ANP

Het moment waarop de chauffeur zijn smartphone gebruikt om de tunnel te filmen is vastgelegd op de foto. Minister Melanie Schultz voor Infrastructuur en Milieu zit in de bus met haar duim omhoog.

"Onze chauffeur heeft in zijn enthousiasme de openingsrit gefilmd. Dit is natuurlijk onacceptabel. Wij betreuren dit ten zeerste", schrijft het busbedrijf op Twitter.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegen L1 dat er een "goed gesprek" wordt gevoerd met de chauffeur. Op het vasthouden van een smartphone in de auto staat een boete van ten minste 230 euro.

Reactie minister

In een reactie zegt de minister dat ze de chauffeur heeft aangesproken. "Natuurlijk is het niet goed dat de chauffeur op zijn telefoon zit tijdens het rijden. Ik heb hem ook aangesproken, gezegd dat het gevaarlijk is en dat hij het voor de veiligheid weg moest doen. Dat heeft hij ook gedaan", aldus Schultz.

Aanbevolen artikelen