Een 89-jarige Britse oud-militair die uit verveling een krantenadvertentie met een open sollicitatie plaatste, heeft een baan gekregen als barman.

Oud-militair Joe Bartley plaatste de advertentie vier dagen geleden in een lokale krant. "Ik verveel me en zoek een baan", luidde zijn oproep.

De vrouw van Bartley overleed twee jaar geleden en sindsdien had Bartley naar eigen zeggen niet veel meer te doen in zijn leven.

Met zijn opmerkelijke actie haalde Bartley wereldwijd media-aandacht. Eigenaresse Kate Allen van de Cantina Kitchen and Bar in de Britse kustplaats Paignton was direct gecharmeerd van de actie van de tachtiger. "Ik ontmoet weinig mensen die zo pro-actief zijn, laat staan van die leeftijd. Ik kon hem niet laten schieten", stelde zij tegen de BBC.

Tafels schoonmaken

Tijdens de telefonische sollicitatie klikte het meteen tussen het Bartley en Allen. Bartley begint zondag in het restaurant: hij gaat tafels schoonmaken en helpen aan de bar. "We zijn heel blij met Joe", aldus de eigenaresse.

Bartley diende na de Tweede Wereldoorlog bij de luchtmacht en bij de Royal Engineers, een elitecorps van het Britse leger. "Ik ben heel blij dat ik elke dag weer een reden heb om de deur uit te gaan en mensen te ontmoeten", aldus de kersverse barman.