De Canadese politie heeft in de provincie Ontario een 11-jarige jongen van de snelweg gehaald die de auto van zijn ouders had meegenomen na het spelen van een videospelletje waarin hij autoreed.

De provinciale politie van Ontario kreeg zaterdagavond een melding van een automobilist die steeds van rijbanen wisselde en veel te langzaam reed op de snelweg, meldt Toronto Star.

Toen de politie de auto in de gaten kreeg, leek die de snelweg af te rijden, maar uiteindelijk ging hij de snelweg weer op waar hij dit keer veel te hard reed. Toen agenten de auto stopten, ontdekten ze dat een 11-jarige jongen achter het stuur zat

De jongen verklaarde dat hij het populaire computerspel Grand Theft Auto (GTA) had gespeeld, waarin onder meer met auto's gereden kan worden bij het uitvoeren van missies. Hij had daarna de auto van zijn ouders meegenomen omdat hij wilde voelen hoe het was om echt auto te rijden.

"GTA is niet de manier om te leren rijden", zegt een woordvoerder van de provinciale politie op Periscope. "Zelfs als je denkt dat je een goede automobilist bent bij het spelen van GTA, dan is het alsnog geen goed idee." Hij concludeert zijn verhaal met de mededeling dat 11-jarige automobilisten niet welkom zijn op de snelweg.