Een groot sneeuwschuifvoertuig dat bedoeld was voor het prepareren van pistes in de Oostenrijkse regio Tirol, kwam door een naamsverwarring terecht in een vlak, sneeuwloos stadje in Noord-Duitsland.

De 'Pistenbully' had moeten worden gebracht naar het dorp Seefeld in Tirol.

Door een bezorgfout werd het voertuig echter afgeleverd in de wijk Seefeld in de Noord-Duitse gemeente Bad Oldesloe op zo'n 900 kilometer van het wintersportdorp, meldt Tiroler Tageszeitung vrijdag.

De leveranciers kwamen al snel achter hun fout toen ze door bewoners van de wijk werden aangesproken. Het voertuig werd vele malen gefotografeerd en het bericht kwam veelvuldig terug in Duitse en Oostenrijkse media.

Lachen

Het voertuig is inmiddels aangekomen in Oostenrijk en werd daar met een kleine ceremonie ontvangen. De toerismedirecteur van het Oostenrijkse skigebied, Elias Walser, kan wel lachen om de vergissing, nu het voertuig eenmaal aangekomen is. Hij zegt echter dat het niet veel langer had moeten duren.

"Volgende week gaat het hier naar verwachting sneeuwen. Dan kunnen wij het voertuig goed gebruiken", zegt Walser.

Het Oostenrijkse Seefeld is naast skigebied ook bekend als vakantieoord in de zomer voor onder meer wandelaars. Het Nederlands Elftal bereidde zich in 2010 in Seefeld voor op het WK voetbal in Zuid-Afrika.