Een wethouder in Chicago die zich eerder publiekelijk had uitgesproken over de overlast van eekhoorns, is na een aanrijding met het knaagdier in een park in het ziekenhuis beland.

In oktober haalde wethouder Howard Brookins uit naar de dieren, die volgens hem aten uit openbare prullenbakken en daarmee de voorzieningen beschadigden. Hij noemde de 'binnenstadeekhoorns' agressief en een plaag, schrijft The Huffington Post.

Tijdens een fietstocht van de wethouder eerder deze maand liep er plotseling een eekhoorn over het fietspad, waarna deze tussen zijn spaken belandde. De wethouder viel en moest naar het ziekenhuis toe met een gebroken neus en een schedelbreuk.

Hoewel Brookins in het ziekenhuis belandde, liet hij in een interview met de Chicago Tribune weten de ironie van de gebeurtenis in te zien. "Ik kan me geen andere reden bedenken, dan dat de eekhoorn een zelfmoordterrorist moet zijn geweest die wraak wilde."

Op een foto die de eekhoorn-criticus na het incident op zijn Facebook zette is te zien dat de eekhoorn de aanrijding niet heeft overleefd. Inmiddels heeft hij de foto als omslagfoto.